O podjetniku

Glede na to, da se ukvarjam tudi z računalništvom, sem se v letu 2007 začel spogledovati z elektronskim poslovanjem, seveda najprej s spletno banko, nato pa se je krog storitev širil in širil, tako , da je danes papir pri meni skorajda že zgodovina.

Ker predsodkov pred elektronskim poslovanjem že dolgo nimam več, sem se leta 2011 podal tudi v vode računovodstva.

Tako se je moja pot v svet računovodstva tudi začela. Ker sem preko delovnega procesa ugotovil, da so tu možnosti tudi za slepe in slabovidne, sem se podal v neformalno izobraževanje.

V začetku leta 2012 sem se odločil, da opravim nacionalno poklicno kvalifikacijo za knjigovodjo. Pri tem sem moral premagati precej administrativnih ovir, saj pravilniki, kot taki, invalidom ne omogočajo prilagoditev, predvsem tehničnih.

Kot sem omenil, je moje tehnično znanje računalništva visoko in zato sem sam predlagal rešitve, na katere je potem po dolgem prepričevanju in vztrajanju, republiški izpitni center tudi pristal.
Nacionalno poklicno kvalifikacijo sem v juniju 2012 uspešno opravil na Ljudski univerzi Žalec in pridobil certifikat. Moja trma se je obrestovala, saj sem bil prvi od slepih in slabovidnih v Sloveniji, ki je sploh kdajkoli pristopil k nacionalni poklicni kvalifikaciji.

V januarju 2012 sem vzpostavil tudi stike s podjetjem Saop, d.o.o, iz Šempetra pri Novi gorici. V tistem mesecu je bil namreč objavljen prispevek v TV Tedniku, na TV Slovenija, v katerem smo bežno predstavili tudi računovodski program Mini max podjetja Saop. Omenjeni program je dostopen tudi slepim in slabovidnim.

Sodelovanje s podjetjem Saop smo v naslednjih mesecih še poglobili, v juliju pa se tudi srečali in tako osebno spoznali z razvojno ekipo Mini max.

In sedaj, ko smo združili moči, ko so za nami lepi uspehi, so tu novi izzivi. En del tega izziva ste lahko tudi Vi in sicer tako, da postanete moja stranka in se tako na lastni koži prepričate, da nemogočih stvari ni, so samo navidezne meje, ki si jih ljudje prepogosto postavljamo sami. S takimi mejami, ki nam onemogočajo pogled preko teh meja, smo najbolj oškodovani sami.

Skupaj smo lahko najboljši, zato bom vesel, če bomo lahko uspeh ob obletnicah skupaj proslavljali, zato dobrodošli pri meni!